Webapp

Ansatte bruker 80% av kontortiden på webapplikasjoner

Flere og flere programmer for kontorarbeid flyttes inn i skyen

De mest brukte programmene til kontorarbeid er antageligvis :

  • Nettleser
  • Epost (outlook.com og gmail)
  • Office-programmer som Word, Excel, Powerpoint, Calendar og tilsvarende Google Docs
  • Kommunikasjon som Skype, Google Hangout, Appear.IN
  • Regnskapsprogram (24SevenOffice, Fiken, E-conomic, Visma eAccounting, Tripletex etc)

Samtlige av disse programmene er webbaserte, eller er i ferd med å bli det. Til og med Microsofts Office-pakke tilbys nå i nettskyen.

  • Facebook, Spotify og Twitter er også webapplikasjoner på sitt vis

Fordelen med webapplikasjoner, er enklere distribusjon og vedlikehold.  Man slipper å installere programmet på hver enkelt maskin.  Stordriftsfordelen er også enorme for programmer som er regnekrevende, når man får tilgang til nærmest ubegrenset regnekraft i nettskyen.

DominuSoft har utviklet en flere webapplikasjoner.  WindFarmDesigns.com er en webapplikasjon som benyttes av vindkraftingeniører til å utforme vindkraftparker.

Et annet eksempel er Brabo vaktmesterapp, en app for planlegging, og koordinering av vaktmestertjenester blant ansatte.   Koordinator har full oversikt som administrator gjennom et webgrensesnitt, mens vaktmestere ute i felt har tilsvarende oversikt over innkomne forespørsler, sjekklister og avtaler.  Kunder kan

Mobiltelefonene er i dag kraftige PC’er som kan utføre all slags oppgaver.  De fleste mobilappene har også en sentral server, som koordinerer informasjon med andre brukere (f.eks Snapchat), utfører oppgaver som f.eks dataprosesserning, og holder styr på brukerdata.

En app er ikke nødvendigvis det beste alternativet.

Et mobilt og responsivt nettsted i moderne nettlesere kan utnytte store deler av mobiltelefonens funksjonalitet, og er ikke bundet til et operativsystem. Vi kan utvikle webapplikasjoner bygget på HTML5, CSS og JavaScript.

Hvis derimot mye av funksjonaliteten kan utføres uten tilgang til nett, eller mye av mobilens “jobb” kan gjøres på mobilappen, er en dedikert app det beste alternativet.